torsdag 11 december 2008

Rutin?



Tiden går väldigt långsamt och väldigt snabbt när man blivit mamma. Det har redan gått över en vecka sedan lille Truls kom till världen och det känns som en evighet sedan jag var inne på förlossningen. Samtidigt känns det som att vissa dagar står still. Tiden går åt till att amma, byta blöja och sova. Den lille styr ens liv otroligt mycket nu i början men så ska det vara och tack och lov så är han väldigt snäll och sover mest hela tiden. Undrar hur länge det kommer att vara!!

Snabbt kan man väl säga att:

fredagen 5/12 var vi på viktkontroll och då hade han inte gått upp utan ner lite grann. Vi fick ganska mycket info om hur vi skulle lägga upp amningen under helgen och sedan skulle vi på återkontroll på måndagen.
helgen 6-7/12 flöt på bra. Fick honom till att äta var fjärde timme, fyllde ut med utpumpad mjölk och/eller ersättning, var på glöggfest på lördagskvällen vilket tärde både på mamma och Truls, men det var himla kul. Besökte farmor på söndagen.
måndagen 7/12 återkontroll på amningsmottagningen för att kolla vikten. Förutom att Truls pinkade ner skötbordet så hade vi gjort vår hemläxa bra, nästan uppe i födelsevikten igen. Skönt. Fick lite lösare tyglar för framtida matande.

De senaste dagarna har vi låtit honom styra tiderna själv, vilket i princip lett till att han varknar var fjärde timme för amning. Ammas ca 10 minuter per bröst, byter blöja minst en gång, och sedan är han vaken en stund för att sedan sova vidare. Som sagt en väldigt lugn kille so far!!

Idag hade vi hembesök av en barnmorska från BVC. Det känndes väldigt bra och tryggt. Hon vägde honom igen och han hade gått upp ytterligare, skönt, börjat få dubbelhaka!! och det gula i ansiktet börjar försvinna. Informerade lite mer om vad som händer på BVC och hur vi kunde komma i kontakt etc. Föräldragrupper mm.

Känner själv att jag börjar piggna till och framför allt börjar förstå hur saker och ting fungerar. Är t o m sugen på att träffa folk i morgon kväll och kanske spela spel eller nått....vi får se om jag/vi pallar!

1 kommentar:

Lisa Formare sa...

Så otroligt fin bild!